Nagyon sok kollagén étrend-kiegészítő közül lehet választani. A kérdés az, hogy ezek valóban használnak-e, és hatnak-e az öregedés ellen, vagy kidobott pénz az egész?
Döbbenetes tény, de igaz: A kollagén bevitele akár kollagén italként, akár kollagénporként NEM juttat több kollagént a bőrébe, rendszeres bevitel esetén mégis fiatalosabb külsőt varázsol a bőrnek.

Hogyan lehetséges ez?
Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a por, tabletta, és ital formájában bevitt kollagén a szervezetben lebomlik, felszívódik, és nagyrészt hasznosul. „Kisméretű di- vagy tripeptidekké bomlik le, amelyeket a keringő vérben 2 órával a bevétel után már ki lehet mutatni… A tesztelt különféle kollagén peptidek közül a prolin-hidroxiprolin (Pro-Hyp) dipeptid 200 nmol/ml dózisban fokozta a sejtproliferációt (1,5-szeres) és a hialuronsav szintézist (3,8-szoros). Ez együtt járt a hialuronán-szintáz 2 (HAS2) mRNS szintjének 2,3-szoros emelkedésével.”forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20507402/
Magyarul: Az orálisan bevitt kollagén lebomlik, és különböző, a bőr számára hasznos anyagok szintézisét fokozza, többek között a manapság nagy népszerűségnek örvendő hialuronsav termelését is.

A kollagén-kiegészítők ezek szerint fiatalabbá tesznek?
IGEN!
A hialuronsav az a molekula, amely a bőr irha rétegében található és IMÁDJA a vizet! Rögzül a vízmolekulákhoz, megduzzad, kitágul és tömöríti a bőrt. Ez az oka, ami miatt fiatalabbnak látszunk!!!

Tehát igen, egy kollagén-kiegészítő segíthet fiatalabbá tenni!

Fontos, hogy csak megbízható forrásból vásároljunk étrend kiegészítőket! Nagyon sok hamisított terméket lehet a piacon találni, amiben vagy a kollagén mennyisége nem éri el a csomagoláson feltüntetett mennyiséget, vagy egyáltalán nem tartalmaz hatóanyagot!

Sikeres fiatalodást kívánunk!

Megosztási lehetőség:

Fontos a véleményed! Hagyj üzenetet!